DİDİM'DE İZ BIRAKANLAR (2) DİDİM’DEN BİR MUHTEREM YILDIZ GEÇTİ

17 yıl önce bu gün, 2005 Ekim’in 17’sinde yitirdik Muhterem Yıldız’ı…
Onunla ilk kez, Didim Belediye kütüphanesinde karşılaştığımzda zor günlerden geçiyordu, yorgundu, onu en çok yaşadığı vefasızlıklar yormuştu. Çay bahçesinde oturur, memleket üstüne , Didim’de yaşananlar üstüne sohbet ederdik.
Ben de tüm enerjimle, yıllardır doldurduğum dağarcığımı “Her insanın yaşadığı yere borcu vardır.” ilkesiyle var gücümle eteğimdeki taşları kentin sosyal ve kültür yaşamına döşemeye çabalıyordum ve hiç bir karşılık beklemeden.
“Olmaz Ali hocam,olmaz” diyordu. “Yaranamazsın.” İnsanlarda vefa kalmadı. Oysa ben oldukça mesafe kat etmiş Didim Belediyesi Kültür gönüllüsü olarak, kentin belleğine katkılar sunmaya başlamıştım. Ama o bu uyarısında haklıymış, bunun gerçekliğinin farkına vardığımda o aramızdan çoktan ayrılmıştı.
Muhterem Yıldız, kentin fenomeni olmuş, humanist yapısıyla Didim’de hep güzel şeyler olsun çabasını göstermiş güzel bir insandı.
Gazetemizin (Özürses) vefat haberini tüm sayfa verdiği yazıda, “Kendine has mizahi üslubu ve her gelişmede iyiden, doğrudan ve en önemlisi halk için yararlı olandan yana tavrından ödün vermeksizin, başta şiir olmak üzere, toplumcu edebiyatı yazılarından eksi etmezdi. Her anlamıyla bir basın emekçisiydi. Yıllarca yalnız, kalemiyle geçindi.
Unutmayanlar asla unutulmazlar sözünü hep şiar edinmişimdir. Biliyorum şimdi bu yazımı okuyanlar “Aaa! Didim’de bir Muhterem Yıldız vardı.” diyecekler.
O, benim gibi bir öğretmen Lisesi çıkışlıydı. Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek okulunu bitirdi. Yani mektepli bir gazeteciydi. Günaydın gazetesinde 1978 yılında başladığı gazeteciliğini on yıl sonra geldiği Didim’de 2005 yılına kadar südürdü.
Metin Dülger, Günay Tıkkınla birlikte “HİSAR” adlı gazeteyi çıkardı, daha sonra bu gazeteyi tek başına “YÖRE HİSAR” adıyla yayınlamayı sürdürdü. Didim Kent Belleğine katkı sunan gazeteler Seksenli Doksanlı yılların belgesi olarak arşivlerde yerini aldı. Daha sonra Osman Ayyıldızla birlikte “SON SÖZ” gazetesini çıkardı.
İlçenin Yenhisar olan adı 1997 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Demokratik Sol Partisi Aydın Milletvekili Sema Pişkinsüt’ün verdiği öneriyle Didim olarak değiştirilmişti.
Didim Gazeteciler Cemiyeti’ Kurucu Başkanlığını üstlendi ve 1999 yılına kadar bu görevi üstlendi. Aynı zamanda, “CEMİYETİN SESİ” adlı gazeteyi çıkardı. “DİDİM FLASH”, radyosunu faaliyete geçirirken, sırasıyla, “ MANŞET” , “OBJEKTİF”, “GENÇ MANŞET” gazetelerinin hem sahibi, hem muhabiri, hem de dağıtıcısı olmuştur. Kısacası “ Biz, insanların ellerinden tutarız. Yüreklerini inciltmeyiz. Bırakın bizim yüreğimiz ezik kalsın .” diyen Muhterem Yıldız , Didim’de iz bırakmış bir Toplumcu bir Basın emekçisiydi. Işıklar içinde uyusun.




Yorumlar