Didim Özgürses Gazetesi | Yaşanılası bir Didim için

DİDİM'DE İZ BIRAKANLAR (2) DİDİM’DEN BİR MUHTEREM YILDIZ GEÇTİ

DİDİM'DE İZ BIRAKANLAR (2)         DİDİM’DEN BİR MUHTEREM YILDIZ GEÇTİ

      17 yıl önce bu gün, 2005 Ekim’in 17’sinde yitirdik Muhterem Yıldız’ı…

     Onunla ilk kez, Didim Belediye kütüphanesinde karşılaştığımzda zor günlerden geçiyordu, yorgundu, onu en çok yaşadığı vefasızlıklar yormuştu. Çay bahçesinde oturur,  memleket üstüne , Didim’de yaşananlar üstüne sohbet ederdik.

      Ben de tüm enerjimle, yıllardır doldurduğum dağarcığımı “Her insanın yaşadığı yere borcu vardır.” ilkesiyle var gücümle eteğimdeki taşları kentin sosyal ve kültür yaşamına döşemeye çabalıyordum ve hiç bir karşılık beklemeden.

      “Olmaz Ali hocam,olmaz” diyordu. “Yaranamazsın.” İnsanlarda vefa kalmadı. Oysa ben oldukça mesafe kat etmiş Didim Belediyesi Kültür gönüllüsü olarak, kentin belleğine katkılar sunmaya başlamıştım. Ama o bu uyarısında  haklıymış, bunun gerçekliğinin farkına vardığımda o aramızdan çoktan ayrılmıştı.

   Muhterem Yıldız, kentin fenomeni olmuş, humanist yapısıyla Didim’de hep güzel şeyler olsun çabasını göstermiş güzel bir insandı.

    Gazetemizin (Özürses) vefat haberini tüm sayfa verdiği yazıda, “Kendine has mizahi üslubu ve  her gelişmede iyiden, doğrudan ve en önemlisi halk için yararlı olandan yana  tavrından ödün vermeksizin, başta şiir olmak üzere, toplumcu edebiyatı yazılarından eksi etmezdi. Her anlamıyla  bir basın emekçisiydi. Yıllarca yalnız, kalemiyle geçindi.

   Unutmayanlar asla unutulmazlar sözünü hep şiar edinmişimdir. Biliyorum şimdi bu yazımı okuyanlar “Aaa!  Didim’de bir Muhterem Yıldız vardı.” diyecekler.

    O, benim gibi bir öğretmen Lisesi çıkışlıydı. Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek okulunu bitirdi. Yani mektepli bir gazeteciydi. Günaydın gazetesinde 1978 yılında başladığı gazeteciliğini  on yıl sonra geldiği Didim’de  2005 yılına kadar südürdü.

        Metin Dülger, Günay Tıkkınla birlikte “HİSAR” adlı gazeteyi çıkardı, daha sonra  bu gazeteyi tek başına “YÖRE HİSAR” adıyla yayınlamayı sürdürdü. Didim Kent Belleğine katkı sunan gazeteler Seksenli Doksanlı yılların belgesi olarak arşivlerde yerini aldı. Daha sonra  Osman Ayyıldızla birlikte “SON SÖZ” gazetesini  çıkardı.       

       İlçenin Yenhisar olan  adı 1997 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde  Demokratik Sol Partisi Aydın Milletvekili Sema Pişkinsüt’ün  verdiği öneriyle Didim olarak değiştirilmişti.

      Didim Gazeteciler Cemiyeti’ Kurucu  Başkanlığını üstlendi ve 1999 yılına kadar bu görevi üstlendi.  Aynı zamanda, “CEMİYETİN SESİ”  adlı gazeteyi çıkardı.  “DİDİM FLASH”,  radyosunu  faaliyete geçirirken,    sırasıyla, “ MANŞET”  , “OBJEKTİF”,  “GENÇ  MANŞET”  gazetelerinin  hem sahibi, hem muhabiri, hem de dağıtıcısı olmuştur.  Kısacası  “ Biz, insanların ellerinden tutarız. Yüreklerini inciltmeyiz. Bırakın bizim yüreğimiz ezik kalsın .”  diyen Muhterem Yıldız ,  Didim’de iz bırakmış bir  Toplumcu  bir Basın emekçisiydi. Işıklar içinde uyusun.

     

                  

    








Yorumlar

Yorum yazabilmek için giriş yapın. Henüz kayıt olmadıysanız yeni hesap oluşturun.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!





Köşe Yazıları

REKLAM ALANI REKLAM ALANI REKLAM ALANI REKLAM ALANI