Didim Özgürses Gazetesi | Yaşanılası bir Didim için

DÜNDEN YARINA EĞİTİM SİSTEMİMİZ (6)

  DÜNDEN YARINA EĞİTİM SİSTEMİMİZ (6)

      Bir ülkenin geleceği eğitimindeki sistem program ve işleyişine bağlıdır.

     Gazetelerin attığı şu manşetlere bakar mısınız?

     *Üniversite sayımızla övünüyoruz ama küresel sıralamada İlk 500 da   yoğuz.

     * 2019 YKS sınavında 15 bin kişinin sıfır çekmiş olması ile ilgili olarak başarısızlık tablosu çizmeye çalışan Abbas Güçlü bunun faturasını da Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM’ye kesme gayretine girişti.

     * Cemaat işbirliği: “Askeri lise soruları nasıl çalındı?”

     * Milli Eğitim Bakanlığı 2018 Liselere Geçiş Sistemi’ne ( LGS) ilişkin yaptığı açıklamalarda, mevcut öğrencilerin yalnızca %10’luk  kısmının nitelikli okullara yerleştirileceğini,  geriye kalan %90’ ının ise niteliksiz okullara gideceğini duyurarak uygulamaya koymuştur. Benimsenen toplum tasarımına uygun olarak bu yöntem sonraki yıllarda da uygulanmaya devam etmiştir.

   * ÖSYM Başkanı Ali Demir, tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

  * 2018 yılındaki değerlendirmelerde, eğitim kalitesinde Ukrayna 49., Türkiye 99. sırada. İşte liste Ukrayna, 137 ülkenin eğitim kalitesine göre sıralandığı listede 49. Türkiye ise 99. sırada yer aldı. Pakistan ve Endonezya'nın gerisinde kalan Türkiye'yi 100. sıradaki Etiyopya takip etti.

  * 2019 yılında ÖSYM'nin raporuna göre yaklaşık 2 milyon 390 bin adayın girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavında yaklaşık 15 bine yakın adayın sıfır puan aldığı saptandı.

  *Yükseköğretim akademik yıl açılış töreninde konuştu Erdoğan, “Her üniversite mezununun iş sahibi olacak diye yok. Bunu dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz.”dedi

Şimdi gelelim Vehbi’nin Kerrakesine.                                                                                          

      Bugün, Korna’yla uğraştığımız günlerdeki eğitim süreçleri dahil, tüm eğitimimizi irdeleyebilmek için,  Anadolu aydınlanmasının önünü kesenlerin ülkemize layık gördükleri eğitimin çizilmeye başladığı yol haritasının tüm ayrıntılarıyla incelenmesi gerekir kanısındayım.

      İkinci Dünya Savaşı sonunda ABD’nin kurguladığı “Yeni Dünya Düzeni”  içinde  gönüllü yer alan  Türkiye  Fulbrghit anlaşmasıyla, milli eğitimini ABD’nin denetimine bıraktı. Dünya’nın Batıdaki Süper gücü azgelişmiş ülkeler için öngördüğü “dinsel eğitim modeli, ya da eğitimin dinselleştirilmesi” projesinin içinde dahil edilen ülkemiz, çok partili döneme girildiğinde adım adım bilimsel ve çağdaş eğitimden uzaklaştırılarak, bugünkü eğitim kalitesi bakımından dünya ülkeleri arasındaki en alt sıralara düşürüldük.

         Adnan Menderes Hükümeti zamanında anlaşma gereği, Milli Eğitim Bakanlığı’na onlarca Amerikalı uzman yerleştirildi. Bizim kuşağın da ilk-orta öğretim sürecini kapsayan bu dönem, söz konusu anlaşmayla,  süt tozu içmeye zorlandığımız, “UYU ALİ UYU” fişleriyle  zihinsel gelişmemizin kasıtlı olarak engellendiği günlere rastlar. Bilim insanlarının “Süttozu ile çocuklarımız sağlıksızlaştırılıyor.” Uyarılarına karşın uzun süre doğal beslenme sistemimizin bozulmasını hedefleyen bu proje nedeniyle, ülkede bir süre sonra çocuk felci  yaygınlaşınca uyarıların haklı olduğu ortaya çıkmıştı. ‘Bir ülkeyi ele geçirmek istiyorsanız, eğitim sistemini yok ediniz.’  Sözü kanıtlanırcasına Türkiye’nin eğitimi bozularak bugünkü bağımlı duruma getirildik. 

 








Yorumlar

Yorum yazabilmek için giriş yapın. Henüz kayıt olmadıysanız yeni hesap oluşturun.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!





Köşe Yazıları

REKLAM ALANI REKLAM ALANI REKLAM ALANI REKLAM ALANI